Pireu de spanac cu ochiuri

Se aleg frunzele de spanac, se spala bine in mai multe ape. Se pune la fiert in apa fierbinte si se lasa sa dea citeva clocote pina se inmoaie spanacu

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 1/2 kg spanac
  • 2 linguri unt
  • 1 pahar lapte
  • sare
  • 3-4 catei usturoi (facultativ)

Mod de preparare

Se aleg frunzele de spanac, se spala bine in mai multe ape. Se pune la fiert in apa fierbinte si se lasa sa dea citeva clocote pina se inmoaie spanacul. Se scurge de apa, se lasa in strecuratoare pina se raceste, se toaca foarte marunt, apoi se pune intr-o cratita cu untul, 2-3 linguri de apa, laptele si sarea si se lasa sa fiarba incet pina scade bine. Inainte cu citeva clipe de a lua de pe foc, se adauga usturoiul pisat si se lasa sa mai dea 2-3 clocote.


Se serveste cu oua (ochiuri sau jumari).

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Retete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulada cu crema de branza si dulceata de capsuni

Cand am chef de ceva dulce si sunt in mare pana de idei, pregatesc o rulada, pentru ca este un desert ce se face destul de...

Desert rulada cu crema de branza si dulceata de capsuni
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea