Piure din spanac cu usturoi

Pentru piure din spanac cu usturoi spanacul se curata, se spala in mai multe ape, se fierbe in apa cu sare, se scurge, se raceste si se taie marunt.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • spanac proaspat/conserva - 1
  • 5 kg/600 g
  • faina - 60 g
  • usturoi - 20 g
  • lapte - 250 ml
  • ceapa - 50 g
  • margarina - 50 g
  • ulei - 50 ml
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru piure din spanac cu usturoi spanacul se curata, se spala in mai multe ape, se fierbe in apa cu sare, se scurge, se raceste si se taie marunt. (Spanacul conservat se scurge de lichid si se taie marunt.) Faina se cerne. Usturoiul se curata si se piseaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ceapa si spanacul se inabusa in ulei, se adauga faina dizolvata in lapte rece, sare, piper si usturoi, amestecandu-se continuu pentru a nu se forma aglomerari.

Piureul din spanac cu usturoi se serveste cald, cu margarina deasupra.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...