Placinta cu praz

O reteta aspectuasa si gustoasa o reprezinta placinta cu praz. Aceasta are ca principale ingrediente urmatoarele: faina, untura, praz, telemea, oua si iaurt.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g faina
  • 200 g untura sau ulei
  • o lingura otet
  • o lingura sare
  • ulei pentru uns tava
  • Umplutura:
  • 1 kg praz
  • 300 g telemea
  • 100 g untura
  • 6 oua
  • 300 ml iaurt

Mod de preparare

Amestecati faina,untura, otetul, sarea si adaugati apa calda pana se obtine un aluat mai tare. Framantati aluatul si lasati-l la rece 30 minute.

Pentru umplutura curatati si taiati prazul in bucati de 5-6 centimetri. Caliti-l in untura, pana se inmoaie bine.  Se lasa la racit si se adauga telemeaua rasa, ouale batute si iaurtul. Amestecati bine ingredientele. Se scoate aluatul de la frigider. In continuare se poate  proceda in 2 moduri: fie se intind 2 foi mari, intre care se pune umplutura, fie se fac mai multe foi mici, care se umplu si se suprapun. Cel mai adesea se coace in tavi mari, se fac din aluat 2 foi, una asezandu-se pe fundul tavii unse in prealabil cu untura, iar a doua peste umplutura asezata pe prima foaie. Foaia de deasupra se pliaza peste umplutura. Se pune tava la cuptor si se coace cel putin 30 minute, pana se rumeneste uniform.


Taiati-o cat timp este calda.

Alte retete cu praz:

Placinta de pui cu praz si foietaj

Supa de praz

Pilaf de orez cu praz

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...