Placinta cu vinete

1. Se coc vinetele si apoi se curata de coaja. 2. Se lasa sa se scurga zeama amara si apoi se toaca cat mai marunt. 3. Se curata ceapa, se taie marunt

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 kg vinete bine coapte
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 100 g parmezan
  • 200 g pesmet
  • 4 oua
  • 100 g unt
  • 100 ml ulei
  • 3 linguri faina
  • sare
  • piper

Mod de preparare

1. Se coc vinetele si apoi se curata de coaja.

2. Se lasa sa se scurga zeama amara si apoi se toaca cat mai marunt.

3. Se curata ceapa, se taie marunt si apoi se caleste in ulei fierbinte.

4. Cand incepe sa se ingalbeneasca, se adauga in vas vinetele tocate si se mai lasa vasul pe foc inca 15 minute, amestecandu-se mereu.

5. Se lasa amestecul de ceapa si vinete la racit.

6. Se adauga ouale batute, parmezanul ras, jumatate din cantitatea de pesmet, usturoiul batut si condimentele.

7. Se amesteca bine pentru omogenizare.

8. Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina.

9. Se toarna in tava compozitia preparata anterior, niveland si presarand deasupra restul de pesmet.

10. Din loc in loc se pune cate un cubulet de unt.

11. Se pune tava la cuptor pentru 30 minute, sau pana cand placinta se rumeneste uniform

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...