Praz umplut cu orez si sos

Pentru prazul umplut cu orez se taie prazul bucati lungi de circa 6 cm si se trage cu grija miezul. Foile de deasupra raman in forma de tuburi care se umplu.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 legatura buna de praz
  • 1 ceasca orez
  • 3 linguri unt
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • 2 cepe
  • 1/2 lingura unt
  • 1 lingurita faina
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura bulion sau
  • 4 — 5 rosii
  • sare.

Mod de preparare

Pentru prazul umplut cu orez se taie prazul bucati lungi de circa 6 cm si se trage cu grija miezul. Foile de deasupra raman in forma de tuburi care se umplu. Miezul scos se toaca marunt, se inabusa cu putin unt. Separat se prajeste orezul in unt, se stinge cu o ceasca de apa. Cand orezul incepe sa se umfle, se amesteca cu prazul inabusit, se adauga sare, piper. Se umple prazul si se pune in cratita cu unt. Se face un sos din ceapa tocata marunt si rumenita, faina, bulion de rosii, zahar si putina apa. Se toarna deasupra. Se da la cuptor. Se lasa sa fiarba pana scade sosul cat trebuie.  Se poate pregati cu ulei, in acest caz servindu-se rece.


Prazul umplut cu orez se serveste fierbinte.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...