Pui cu legume la cuptor

Retete sanatoase cu fructe si legume.

Portii
3
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 2 vinete
  • 4 ardei grasi
  • 300 gr rosii cherry
  • 1 ceapa
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 piept de pui
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia dulce
  • rozmarin
  • patrunjel
  • ulei de masline

Mod de preparare

Pieptul de pui se taie in doua, apoi iarasi in doua bucati, se condimenteaza si se lasa deoparte pana pregatim legumele. Se spala legumele, se taie dovleceul si vanata bucati mari de dimensiuni relativ egale, ceapa in 4, rosiile se lasa intregi, ardeii grasi felii. Se unge o tava cu ulei de masline suficient, se adauga legumele, se condimenteaza cu sare si piper, apoi se amesteca sa se patrunda cu uleiul. Se asaza pieptul deasupra. Rosiile nu se pun. Se acopera cu o hartie de copt si se da totul la cuptor, la 180 grade C, pentru 20 minute, dupa care se scoate hartia, se pun rosiile si se mai lasa 10 minute.

Cand este gata, se scoate din cuptor, se adauga patrunjelul tocat si se serveste. Pofta buna!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...