Pui cu rosii

Taie bucati puiul, presara-l cu sare, da bucatile prin faina, dupa care prajeste-le in untul incins (pe fiecare parte) sa capete culoare. Pune bucati

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane: 1 pui
  • 500 g rosii
  • 150 ml vin alb sec
  • 50 g unt
  • faina
  • piper macinat
  • scortisoara macinata
  • sare

Mod de preparare

Taie bucati puiul, presara-l cu sare, da bucatile prin faina, dupa care prajeste-le in untul incins (pe fiecare parte) sa capete culoare. Pune bucatile de carne intr-un vas termorezistent mai adanc. Decojeste rosiile, taie-le in doua si pune-le peste carne. Condimenteaza cu sare si pier, presara cu putina scortisoara, toarna vinul, dupa care inabuse carnea timp de jumatate de ora in cuptorul preincalzit. Cand a devenit frageda scoate capacul si lasa sa se ingroase sosul.

Alte retete cu pui recomandate

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...