Pui cu rosii

Taie bucati puiul, presara-l cu sare, da bucatile prin faina, dupa care prajeste-le in untul incins (pe fiecare parte) sa capete culoare. Pune bucati

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane: 1 pui
  • 500 g rosii
  • 150 ml vin alb sec
  • 50 g unt
  • faina
  • piper macinat
  • scortisoara macinata
  • sare

Mod de preparare

Taie bucati puiul, presara-l cu sare, da bucatile prin faina, dupa care prajeste-le in untul incins (pe fiecare parte) sa capete culoare. Pune bucatile de carne intr-un vas termorezistent mai adanc. Decojeste rosiile, taie-le in doua si pune-le peste carne. Condimenteaza cu sare si pier, presara cu putina scortisoara, toarna vinul, dupa care inabuse carnea timp de jumatate de ora in cuptorul preincalzit. Cand a devenit frageda scoate capacul si lasa sa se ingroase sosul.

Alte retete cu pui recomandate

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...