Ratatouille

Este o reteta simpla, bazata pe legume specifice anotimpului calduros .

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 ml Bulion de rosii
  • 5 ardei rosii sau/si copti
  • 4-5 Vinete de marime medie
  • 5-6 dovlecei
  • 6-7 cepe de marime medie
  • 4-5 cartofi
  • 4-5 rosii
  • usturoi (dupa gust)
  • 100 ml ulei
  • Oregano
  • piper
  • Cimbru
  • sare
  • busuioc
  • foi de dafin
  • patrunjel

Mod de preparare

Tocati cat mai mic ardeiul copt . Amestecati ardeiul impreuna cu sosul de rosii dupa care rasturnati tot intregul in tava. Sectionati in felii nu foare subtiri vinetele , dovleceii, cartofii, rosiile si cepele si asezati in tava in oridinea enumerarii . Apoi putei prepara uleiul aromat. Intr-un blender turnati cei 100 de ml de ulei , puneti usturoiul , oregano, cimbru , piper, un praf de sare, busuioc. Se va forma o pasta ce va fii turnata atent pe legumele din tava incercand ca toate legumele sa fie unse . Puneti cateva foi de Dafin si Patrunjelul. Puneti tava la cuptor la 200 de grade pentru aproximativ 50 de minute sau pana ce legumele sunt rumenite foarte bine .

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...