Ratatouille

Este o reteta simpla, bazata pe legume specifice anotimpului calduros .

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 ml Bulion de rosii
  • 5 ardei rosii sau/si copti
  • 4-5 Vinete de marime medie
  • 5-6 dovlecei
  • 6-7 cepe de marime medie
  • 4-5 cartofi
  • 4-5 rosii
  • usturoi (dupa gust)
  • 100 ml ulei
  • Oregano
  • piper
  • Cimbru
  • sare
  • busuioc
  • foi de dafin
  • patrunjel

Mod de preparare

Tocati cat mai mic ardeiul copt . Amestecati ardeiul impreuna cu sosul de rosii dupa care rasturnati tot intregul in tava. Sectionati in felii nu foare subtiri vinetele , dovleceii, cartofii, rosiile si cepele si asezati in tava in oridinea enumerarii . Apoi putei prepara uleiul aromat. Intr-un blender turnati cei 100 de ml de ulei , puneti usturoiul , oregano, cimbru , piper, un praf de sare, busuioc. Se va forma o pasta ce va fii turnata atent pe legumele din tava incercand ca toate legumele sa fie unse . Puneti cateva foi de Dafin si Patrunjelul. Puneti tava la cuptor la 200 de grade pentru aproximativ 50 de minute sau pana ce legumele sunt rumenite foarte bine .

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!