Ratatouille este o celebra reteta frantuzeasca de legume. Urmareste reteta ca sa pregatesti aceasta mancare de legume delicioasa si aratoasa.
Incigem o tigaie cu ulei, calim ceapa taiata cubulete si usturoiul. Rosiile oparite inainte, curatate de coaja si taiate cubulete le adaugam in ceapa calita, lasandu-le sa fiarba bine pana cand sosul se leaga. Adaugam sare, piper si ierburi de provence dupa gust.
Asezam legumele intr un vas de yena rotund, alternandu-le. Eu am inceput cu vanata, apoi dovlecel, ardei rosu si ardei galben, si apoi sosul de rosii.
La final punem o lingura ulei de masline, presaram ierburi de Provence, acoperim cu un capac si dam la cuptor timp de 15-20 minute la foc potrivit.
Servim ratatoullie cu putin sos deasupra, cald sau rece.
Poftă de nachos? Încearcă sosul cremos cu spanac și cremă de brânză pregătit de Andra Mihail....
Reteta de sos pentru nachos cu spanac si crema de branzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti