Ratatouille cu sos de rosii este o reteta frantuzeasca clasica. Se aseamana cu o tocana de legume sau cu un ghiveci.
Ratatouille cu sos de rosii este o reteta frantuzeasca clasica. Se aseamana cu o tocana de legume sau cu un ghiveci.
Ceapa curatata si taiata fin se calesete in ulei. tot aici se pun si ardeii taiati marunt. Cand incep sa se rumeneasca se pune peste sosul de tomate si condimentele. Dupa ce a dat de cateva ori in clocot se toarna toata aceasta compozitie intr-un vas termorezistent.
Vinetele, rosiile si dovleceul se taie felii cat mai subtiri si rand pe rand se aseaza in tava. Stratur, straturi - cat mai strans posibil, sub forma de evantai. Peste legumele din vas se toarna amestecul obtinut din usturoiul pisat,ulei, sare si cimbru.
Ratatouille se da la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.
Ratatouille se serveste ca fel principal sau se poate servi si ca garnitura.
Pentru aceasta reteta ar fi utila o tava Calve, 40 x 25 cm de la Kitchen shop.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa