Romburi din malai cu sos de rosii

In laptele diluat cu apa, clocotind se toarna malaiul in ploaie; se amesteca bine pina se ingroasa, se adauga uleiul si piperul. Se lasa sa se raceasc

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ¼ l lapte
  • ¼ l apa
  • aproximativ 3 cesti de malai
  • 1-2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 ou
  • 1-2 lingurite faina
  • 1 kg rosii
  • 1 foaie dafin
  • putin zahar

Mod de preparare

In laptele diluat cu apa, clocotind se toarna malaiul in ploaie; se amesteca bine pina se ingroasa, se adauga uleiul si piperul. Se lasa sa se raceasca putin apoi se adauga oul si faina. Se toarna compozitia pe o planseta uda, se intinde uniform si se lasa sa se intareasca. Se taie romburi care se inmoaie in ou si apoi in faina, se prajesc in tigaia cu ulei incins. Se prepara sosul de rosii cu foaia de dafin, cu putin zahar, sare si piper.
Se servesc romburile prajite cu acest sos cald

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...