Rosii turcesti

Se taie un capacel fiecarei rosii. Se fierbe orezul in bulion, apoi se adauga ciupercile, taiate marunt si calite. Se umplu soriile cu acest amestec

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 rosii mari
  • 250 g ciuperci
  • 250 ml bulion
  • 1 lingura de orez
  • 1 lingura de pesmet
  • unt
  • ulei
  • sare

Mod de preparare

Se taie un capacel fiecarei rosii.

Se fierbe orezul in bulion, apoi se adauga ciupercile, taiate marunt si calite.

Se umplu soriile cu acest amestec, se pun intr-un vas termorezistent, uns cu unt, se presara putin pesmet, se pune pe fiecare rosie o bucatica de unt si se lasa la cuptor pentru jumatate de oara.
Pofta buna!

Alte retete culinare cu rosii:

Supa de rosii cu galuste

Ciorba de rosii

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...