Rosii umplute cu ficat

Se taie rosiile in doua, se scobesc, iar miezul se pune deoparte. Se presara apoi rosiile cu sare si se lasa sa se scurga pe hartie pergament. Ficat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 rosii mari
  • 1/2 kg ficat de pui
  • 1/4 pachet de unt
  • 1 ou
  • 1 felie de paine alba
  • 1 ceapa
  • 1 lingura de patrunjel verde
  • tocat marunt
  • sare
  • piper
  • Pentru sos: 2 linguri de ulei
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita pasta de rosii
  • 1 lingura de patrunjel tocat
  • 1 frunza de dafin
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se taie rosiile in doua, se scobesc, iar miezul se pune deoparte.

Se presara apoi rosiile cu sare si se lasa sa se scurga

pe hartie pergament.

Ficatul, taiat bucati nu prea mari, se caleste impreuna cu ceapa tocata marunt.

Se zdrobeste cu furculita, se adauga miezul de paine inmuiat in si bine stors, oul, patrunjelul, sare si piper.

Se amesteca bine si se umplu rosiile.

Se lasa la cuptor 15 minute, intre timp, se prepara sosul. Se amesteca pasta de rosii cu putina apa, se adauga pulpa de rosii, se sareaza si se pipereaza dupa gust, se adauga usturoiul pisat si frunza de dafin.

Se fierbe circa 10 minute, se strecoara, se adauga patrunjelul tocat si se toarna peste rosii.

Se lasa 5 minute la cuptor.
Pofta buna!

Alte retete culinare cu rosii:

Supa de rosii cu galuste

Ciorba de rosii

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Mic dejun

N-am obiceiul sa mananc dimineata, nici la pranz nu ma omor, mai seara ma apuca foamea....azi nu stiu ce m-a apucat, foamea...

Mic dejun
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca