Pentru rosiile umplute cu orez se aleg rosii netede, rotunde si potrivit de mari. Se taie un capacel in partea unde a fost codita, se scot miezul si semintele cu grija.
Pentru rosiile umplute cu orez se aleg rosii netede, rotunde si potrivit de mari. Se taie un capacel in partea unde a fost codita, se scot miezul si semintele cu grija, ca sa nu se sparga rosiile, si se pun cu gura in jos, sa se scurga. Separat se prajeste in ulei ceapa taiata marunt, se adauga orezul, si cand incepe sa se ingalbeneasca, se stinge cu apa. Se tine cateva minute pe foc sa infloreasca orezul (incepe sa se umfle). Se da la o parte, se adauga verdeata tocata, sare si piper. Se umplu rosiile. Se asaza intr-o cratita cu un sos facut dintr-o lingura de ulei in care s-a prajit o ceapa tocata, miezul scos din rosii, faina, zahar si sare. Se da la cuptor sa fiarba putin, la foc potrivit. Rosiile trebuie sa ramana intregi, frumoase. Tot atat de gustoase sunt si rosiile umplute cu arpacas. Se fac la fel, arpacasul trebuie insa muiat in apa din ajun, ca sa fiarba mai repede.
Rosiile umplute cu orez se servesc calde.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii