Rosii umplute cu orez si legume

Pentru rosii umplute cu orez si legume rosiile se spala, se taie partial capatul in asa fel incat sa ramana prins pe o portiune si li se scoate miezul.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • rosii proaspete - 1 kg
  • ulei - 150 ml
  • orez - 125 g
  • ceapa - 200 g
  • morcovi - 50 g
  • pastarnac radacina -50 g
  • patrunjel radacina - 50 g
  • pasta de tomate - 100 g
  • zahar - 20 g
  • marar verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru rosii umplute cu orez si legume rosiile (de marime egala) se spala, se taie partial capatul (partea opusa coditei) in asa fel incat sa ramana prins pe o portiune si li se scoate miezul cu o lingurita. Orezul se alege de impuritati, se spala. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii, pastarnacul si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie felii. Pasta de tomate se dilueaza in 200 ml apa. Patrunjelul si mararul verde se curata, se taie marunt. Jumatate din cantitatea de ceapa se inabusa in 50 ml ulei si 50 ml apa. Se adauga orez, 300 ml apa, jumatatea de cub MAGGI, sare, piper si 20 g zahar, amestecand continuu pentru a nu se lipi de vas. Dupa 5 minute de fierbere, se acopera vasul cu un capac si se introduce la cuptor cca 15 minute. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Se adauga jumatate din cantitatea de patrunjel si marar verde. Cu aceasta compozitie se umplu rosiile, care se aseaza intr-o tava. Separat se prepara un sos din ulei (150ml), morcovi, pastarnac, patrunjel radacina, 200 g ceapa, pasta de tomate si sare. Dupa fierbere, sosul se paseaza si se adauga peste rosii. Se introduc 15 minute la cuptor.

Rosiile umplute cu orez si legume se servesc reci sau calde, cu patrunjel verde deasupra.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert chec cu banane si unt de arahide de post

Orice preparat nou, de post, ne este de mare folos. Dar cel mai mult parca simtim nevoia de ceva dulce, nu? Sau poate doar...

Desert chec cu banane si unt de arahide de post
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca