Rulada cu spanac, branza si sos de rosii

Se presara jumatate din cantitatea de parmezan ras intr-o tava tapetata cu hartie pergament unsa cu unt. Se adauga faina, apoi branza Cedar si se ame

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru rulada:
  • 2 linguri parmezan ras
  • 50 gr faina
  • 2 linguri malai
  • 75 gr branza Cedar rasa
  • 125 ml lapte
  • 4 oua
  • 2 linguri arpagic taiat
  • Pentru umplutura:
  • 350 gr spanac
  • 100 gr branza de vaci
  • 2 linguri smantana
  • 1 catel usturoi
  • 2 linguri plante aromatice: patrunjel
  • hasmatuchi
  • Pentru sosul de tomate:
  • 6 rosii
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura bulion
  • 2 linguri ketchup

Mod de preparare

Se presara jumatate din cantitatea de parmezan ras intr-o tava tapetata cu hartie pergament unsa cu unt. Se adauga faina, apoi branza Cedar si se amesteca laptele cu galbenusurile si arpagicul. Se bat albusurile pana se ridica usor, apoi se incorporeaza incet in amestecul

de branza si se toarna in forma. Se coace 10-15 minute in cuptorul incins. Separat, se intinde o alta hartie pergament unsa cu unt si presarata cu parmezan si se scoate rulada pe aceasta. Se acopera cu un servet cald si umed si se lasa la racit. Se prepara umplutura apoi. Spanacul se fierbe in apa clocotita cateva minute, apoi se marunteste si se amesteca cu branza, smantana, usturoiul maruntit, patrunjelul si hasmatuchiul. Pentru sos se amesteca rosiile cu mixerul pana ce se formeaza un piure. Se adauga zaharul, bulionul si ketchup-ul si se mai amesteca un minut. Amestecul de spanac se pune peste rulada, se taie apoi in 8 bucati si se toarna deasupra sosul de tomate.


Se serveste cu salata verde.

Alte retete culinare:

Ciuperci la cuptor Rulada de porc Piftie de curcan

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...