Rulada cu spanac si branza

Pentru rulada cu spanac si branza se incinge cuptorul. Se tapeteaza o tava de 20x30 cm cu hartie pergament unsa cu unt. Se presara jumatate din cantitatea de parmezan.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru rulada:
  • 2 linguri parmezan ras
  • 50 g faina
  • 2 linguri faina de porumb (malai)
  • 75 g branza Cedar rasa
  • 125 ml lapte
  • 4 oua separate
  • 2 linguri arpagic taiat
  • Pentru umplutura:
  • 350 g spanac taiat foarte marunt
  • 100 g branza de vaci
  • 2 linguri smantana
  • 1 catel usturoi pisat
  • 2 linguri plante aromatice (patrunjel
  • hasmatuchi)
  • Pentru sosul de tomate:
  • 6 rosii taiate marunt
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura bulion
  • 2 linguri ketchup

Mod de preparare

Pentru rulada cu spanac si branza se incinge cuptorul. Se tapeteaza o tava de 20x30 cm cu hartie pergament unsa cu unt. Se presara jumatate din cantitatea de parmezan. Se cerne faine, se adauga branza Cedar. Se amesteca cu o lingura de lemn laptele, galbenusurile si arpagicul. Se bat albusurile pana se ridica usor. Se incorporeaza incet in amestecul de branza si se asezoneaza. Se toarna in forma si se coace 10 –15 minute. Intre timp se intinde o hartie pergament unsa cu unt si presarata cu parmezan. Se scoate rulada pe aceasta, apoi se curata prima hartie pergament. Se acopera cu un servet cald si umed si se lasa la racit.

Umplutura: se pune spanacul la fier 3-5 minute. Se amesteca branza cu smantana, se adauga spanacul, usturoil si plantele aromatice, se asezoneaza. Sosul: se amesteca rosiile cu mixerul pana ce se formeaza un piure. Se adauga zaharul, bulionul si ketchup-ul si se mai amesteca 1 minut. Se asezoneaza. Se aseaza amestecul de spanac peste rulada. Se ruleaza. Se taie in 8 bucati.


Rulada cu spanac si branza se serveste cu sosul de tomate si salata verde.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ardei umpluti, reteta reinterpretata la slow cooker Crock-Pot

Cum de nu m-am gandit pana acum sa umplu ardei sau sarmale cu carne de oaie? Au fost deliciosi! Provocarea GastroArt

Ardei umpluti, reteta reinterpretata la slow cooker Crock-Pot
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca