O reteta delicioasa, potrivita pentru o zi de toamna!!!
Conopida spalata se rupe in buchetele mici. Se pune sa fiarba intr-o craticioara apa cu sare, iar cand da in clocot, se adauga buchetelele de conopida si se fierb 3 minute, dupa care se scurg intr-o sita. Se incinge un pic de ulei de masline si se rumenesc un pic conopida scursa bine. Se scoate din ulei cu o paleta cand este facuta si se aromatizeaza cu un praf de ierburi de Provence.
Ardeiul se prajeste in ulei pe toata suprafata, apoi se curata de pielita, se curata de cotor si samburi si se taie in fasii care se sareaza si se stropesc cu un pic de ulei de masline (eu am pus si un strop de otet balsamic).
Se desfac fasiile de ceafa afumata si pe fiecare se pune cate un buchetel de conopida si o lingurita de ardei, se ruleaza usor si se prinde ruloul cu o scobitoare.
Se bat bine ouale, se pun cateva linguri de fulgi de mei intr-o farfurie. Fiecare rulou se trece prin oul batut, apoi se trece prin fulgii de mei. Se asaza in tava tapetata cu hartie pentru copt fiecare rulou, se pun si cateva rosioare printre ele, apoi pe fiecare rulou se toarna cate o picatura de ulei de masline si se presara deasupra rozmarin.
Se dau la cuptorul deja incins, cca. 10 minute pana se rumenesc usor. Sunt delicioase!!
Pofta buna!
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii