Sarmale cu ciuperci de post

Sarmalele cu ciuperci sunt o reteta de post foarte gustoasa si simpla de preparat. Mai aveti nevoie de verze murate, orez, ceapa, pasta de tomate, ulei si ciuperci.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 verze murate
  • 1 pahar orez
  • 300 gr ciuperci
  • 3 cepe
  • delikat
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Sarmalele cu ciuperci sunt o reteta de post foarte gustoasa si simpla de preparat. Pentru a prepara aceasta reteta de sarmale de post se curata verzele de cotoare si se aleg foile pentru sarmale. Se tapeteaza fundul unui vas cu cotoarele maruntite. Ceapa se caleste impreuna cu ciupercile maruntite, se adauga orezul si delikat. Se infasoara compozitia in foile de varza si se asaza in vas. Se acopera cu apa calda, in care s-a dizolvat pasta de tomate, apoi se fierb la foc mic, o ora. Se lasa la cuptor pana se rumenesc deasupra.


Sarmalele cu ciuperci se servesc fierbinti cu verdeata presarata deasupra.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...