Sole cu sparanghel

Se prepara o marinata din usturoi tocat marunt, uleiul de masline si sucul de lamiie. Se aseaza fileurile de peste in ea si se dau la rece cel putin

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g file de sole (puteti folosi ton
  • somon sau chiar cod)
  • un catel de usturoi
  • 3 linguri zeama de lamiie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 500 g sparanghel (verde sau alb)
  • Pentru quasi Pesto-ul de verdeturi:
  • o jumatate de legatura de patrunjel
  • o jumatate de legatura de busuioc
  • un catel de usturoi
  • 2 linguri zeama de lamiie
  • o lingurita pesmet
  • coaja de lamiie
  • sare

Mod de preparare

Se prepara o marinata din usturoi tocat marunt, uleiul de masline si sucul de lamiie. Se aseaza fileurile de peste in ea si se dau la rece cel putin 3 ore.

Sparanghelul se curata si se pune la fiert in apa cu zahar, sare, o bucatica de unt si o chifla uscata.

Intre timp se prepara "pesto-ul" maruntind in mixer verdeata impreuna cu celelalte ingrediente, inclusiv jumatate de lingurita de coaja de lamiie rasa.

Fileurile de peste se scurg bine si se prajesc intr-o tigaie de teflon. Se sareaza si se aseaza pe citeva fire de sparanghel, "stropite" cu putin "pesto".

Am servit cu cartofi natur.

Pofta buna!

Reteta Sole cu sparanghel a fost propusa de Austiaca2 pe forum culinar.ro

Alte retete cu sparanghel gasiti aici:

Sparanghel nobiliar,

Salata cu sparanghel,

Ficat de vitel umplut si sparanghel

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca