Se aleg vinete tari si lungi (acestea avind putine seminte). Se curata de coaja si se taie in cuburi sau rondele. Se asaza pe un tifon impaturit in do
Se aleg vinete tari si lungi (acestea avind putine seminte). Se curata de coaja si se taie in cuburi sau rondele. Se asaza pe un tifon impaturit in doua sau in trei, se presara cu sare si se ruleaza ca sa absoarba cit mai mult posibil din zeama. Se infierbinta uleiul intr-o tigaie sau intr-o cratita cu peretii grosi si se pun vinetele. Se prajesc la foc moderat, ca si cartofii, in asa fel incit sa se patrunda bine, fara sa se rumeneasca prea repede si prea tare, intorcindu-le din cind in cind. Cu citeva minute inainte de a le servi, se stropesc cu mujdei de usturoi si se presara cu patrunjel fin tocat.
Pot constitui garnitura la fripturi, snitele, pirjoale, ori se pot servi simple, ca aperitiv
Intai am testat reteta Ksenyei anul trecut, iar acum am zis ca este cazul sa va prezint si reteta pentru ca a fost un...
Visine conservate pentru prajituriOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj