Sote de vinete

Se aleg vinete tari si lungi (acestea avind putine seminte). Se curata de coaja si se taie in cuburi sau rondele. Se asaza pe un tifon impaturit in do

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 vinete
  • 100 ml ulei
  • 1 capatina usturoi
  • sare
  • 1 lingura de patrunjel

Mod de preparare

Se aleg vinete tari si lungi (acestea avind putine seminte). Se curata de coaja si se taie in cuburi sau rondele. Se asaza pe un tifon impaturit in doua sau in trei, se presara cu sare si se ruleaza ca sa absoarba cit mai mult posibil din zeama. Se infierbinta uleiul intr-o tigaie sau intr-o cratita cu peretii grosi si se pun vinetele. Se prajesc la foc moderat, ca si cartofii, in asa fel incit sa se patrunda bine, fara sa se rumeneasca prea repede si prea tare, intorcindu-le din cind in cind. Cu citeva minute inainte de a le servi, se stropesc cu mujdei de usturoi si se presara cu patrunjel fin tocat.
Pot constitui garnitura la fripturi, snitele, pirjoale, ori se pot servi simple, ca aperitiv

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Mămăligă (reţeta de bază)

Banala mămăligă este un aliment foarte gustos şi sănătos, nutriţioniştii numind mălaiul "prietenul intestinului...

Mămăligă (reţeta de bază)
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise