Spanac cu ciuperci gratinate

Pentru spanac cu ciuperci gratinate spanacul proaspat se curata, se spala in mai multe ape, se introduce in apa clocotita cu sare, se fierbe, se scurge, se raceste.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • spanac proaspat/conserva - 1
  • 5 kg/600 g
  • unt - 100 g
  • ciuperci proaspete/conserva - 200 g/100 g
  • faina - 80 g
  • 1 cub MAGGI de ciuperci
  • lapte - 200 ml
  • pesmet - 50 g
  • cascaval - 200 g
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru spanac cu ciuperci gratinate spanacul proaspat se curata, se spala in mai multe ape, se introduce in apa clocotita cu sare, se fierbe, se scurge, se raceste si se toaca marunt. Daca se foloseste spanac conservat, acesta se scurge de lichid, se spala si se toaca marunt. Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape, se introduc in apa cu sare, se fierb, se scurg, se racesc si se taie lame. Ouale se spala. Cascavalul se curata de coaja si se rade. in 50 g unt de inabusa faina dizolvata in 100 ml lapte rece; se adauga sare, restul de lapte, cubul MAGGI si se continua fierberea, amestecand continuu pentru a nu se forma aglomerari. Se adauga ouale. Ciupercile se inabusa separat in 50 g unt. in sosul format, se adauga ciupercile, spanacul, sare si jumatate din cantitatea de cascaval ras. Compozitia formata se aseaza intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Se presara cascaval ras deasupra si se introduce la cuptor pentru gratinare.

Spanacul cu ciuperci gratinate se serveste cald.


Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Bucataras.RO

Ghiveci cu pui la oala de lut

Marea majoritate a legumelor sunt din gradina proprie si le-am combinat cu noua gama de condimente de la Delikat.

Ghiveci cu pui la oala de lut
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa