Spanac delicios cu smantana si usturoi

Pentru spanac delicios cu smantana si usturoi spalati foarte bine spanacul si puneti-l la fiert in apa clocotita si sarata. Lasati-l sa fiarba 20 de minute.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg. de spanac
  • 50 g de unt sau margarina
  • 200 ml de smantana
  • 30 g de pesmet
  • usturoi
  • ulei
  • sare

Mod de preparare

Pentru spanac delicios cu smantana si usturoi spalati foarte bine spanacul si puneti-l la fiert in apa clocotita si sarata. Lasati-l sa fiarba 20 de minute, apoi puneti-l in strecuratoarea din plastic. Intr-o cratita, infierbintati ulei sau unt, puneti doi catei de usturoi tocat, dupa 1 minut adaugati spanacul si amestecati cu o lingura de lemn. Deasupra puneti smantana, apoi pesmetul putin rumenit cu ulei si sare. Dati vasul la cuptor pentru 10 minute.


Serviti spanacul cu smantana drept garnitura la carne rasol, chiftelute sau ochiuri. Daca in loc de pesmet puneti telemea sau cascaval ras, serviti preperatul ca felul intii.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...