In zilele noastre, hribii uscati pot fi gasiti mai peste tot. Sunt foarte scumpi, dar savoarea lor e puternica si de-a dreptul extraordinara. Un pach
In zilele noastre, hribii uscati pot fi gasiti mai peste tot. Sunt foarte scumpi, dar savoarea lor e puternica si de-a dreptul extraordinara. Un pachet mic e mai mult decat suficient pentru aceasta reteta. Pur si simplu, turnati apa clocotita peste hribi, cat sa-i acopere, si lasati-i la inmuiat 15 minute. Pastrand zeama deoparte, irigati ciupercile impreuna cu 2 bucati mari de unt, 1 catel de usturoi tocat si 1 lingura de rozmarin tocat marunt. Caliti totul timp de 4 minute, apoi turnati deasupra, cu atentie, jumatate din apa in care s-au inmuiat hribii. Fierbeti ciupercile la foc mic pana cand zeama cu unt s-a evaporat suficient, ramanand doar cat sa acopere ciupercile. Apoi aruncati peste acestea 4 maini uriase de spanac si amestecati pana ce frunzele capata o culoare verde aprins si se inmoaie. Asezonati dupa gust, cu putin suc de lamaie, ceva sare si piper negru proaspat macinat. Alaturi de putina branza ricotta, acest fel de mancare poate reprezenta o umplutura excelenta pentru varianta vegetariana a pastelor cannelloni.
Se serveste cald sau rece.
Alte retete recomandate:
Bors de urzici cu orez si boia
Biftec la gratar cu ciuperci
Varza calita
M-am inspirat dupa reteta lui Timea,a iesit ceva bun.
Gnocchi cu carnati de curcanOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj