Tarta cu spanac, branza si oua

Tarta cu spanac, branza si oua este o reteta de tarta aperitiv, o tarta delicioasa si aspectuoasa, potrivita pentru sarbatoare de Paste.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300g faina
  • ¼ lingurita sare
  • 125g unt
  • 1 ou
  • 3 linguri apa
  •  
  • Pentru umplutura:
  • 9 oua + 1 albus
  • 500g spanac
  • 600g branza de vaci
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 1 varf nucsoara
  • sare
  • piper
  •  
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare

Faina, sarea si untul le amesteci pana obtii un aluat sfaramicios. Bati oul bine si apoi adaugi cele 3 linguri de apa. Pui amestecul de ou in faina si framanti foarte bine. Aduni aluatul intr-o bila pe care o invelesti in folie si o dai la rece pentru o ora.
Intre timp pregatesti umplutura. Speli spanacul bine si il clocotesti pentru 2 minute. Il scurgi bine de apa si apoi in mixezi impreuna cu patrunjelul, mararul, branza si 3 oua + 1 albus. Adaugi nucsoara, sare si piper dupa gust.
Imparti aluatul in doua, intinzi 2 foi si una dintre ele o asezi in tava unsa cu unt, imbracand si peretii. Adaugi umplutura si nivelezi. Cu ajutorul unui polonic mai mic sau a unei linguri faci 6 “cuiburi”. Spargi ouale cu grija si le asezi in aceste cuiburi, 5 pe margine si unul in centru. Acoperi cu cealalta foaie, inlaturand excesul. Din restul de aluat poti sa faci mici ornamente. Ungi tarta cu galbenusul amestecat cu laptele si o introduci in cuptorul preincalzit pentru 50 de minute la 180 de grade Celsius, pana se rumeneste frumos.


Tarta cu spanac si oua se serveste dupa ce se raceste!

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Fasole batuta, fiarta la slow cooker Crock-Pot

Fasole batuta, fiarta la slow cooker Crock-Pot
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii