Tarta vegetarana

Branza se mixeaza cateva secunde impreuna cu untul, apoi se adauga plantele aromatice, faina, praful de copt si putina sare. Se mai amesteca cateva s

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 75 gr branza de vaci
  • 75 gr unt
  • 2 linguri plante aromatice: cimbru
  • oregano
  • patrunjel
  • 175 gr faina
  • 2 linguri praf copt stins cu cateva picaturi lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 50 gr unt
  • 2 linguri miere
  • 150 gr rosii mici
  • 100 gr caise deshidratate
  • 8 bucati arpagic
  • 2 dovlecei
  • 1 cartof
  • 75 gr fructe de padure

Mod de preparare

Branza se mixeaza cateva secunde impreuna cu untul, apoi se adauga plantele aromatice, faina, praful de copt si putina sare. Se mai amesteca cateva secunde apoi se lasa la frigider penru jumatate de ora. Se unge o forma rotunda cu unt, apoi se stropeste la baza cu putina sare si miere.Se adauga rosiile felii, caisele, arpagicul, dovleceii feliati, cartofii taiati cubulete si fructele de padure.Se presara cu sare si piper si se intinde deasupra aluatul de branza, se preseaza marginea inauntrul formei, pentru a obtine o bordura mai groasa. Se gaureste apoi in doua locuri si se lasa la cuptor pentru 25-30 de minute, la foc mediu si inca 15-20 de minute la foc mic. Dupa ce s-a facut, se scoate din cuptor, se lasa 5 minute sa se raceasca, apoi se rastoarna.


Se serveste dupa ce s-a racit.

Alte retete culinare:

Piftie de curcan Rulada de porc Friptura de vita la cuptor

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...