Tarta vegetarana

Branza se mixeaza cateva secunde impreuna cu untul, apoi se adauga plantele aromatice, faina, praful de copt si putina sare. Se mai amesteca cateva s

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 75 gr branza de vaci
  • 75 gr unt
  • 2 linguri plante aromatice: cimbru
  • oregano
  • patrunjel
  • 175 gr faina
  • 2 linguri praf copt stins cu cateva picaturi lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 50 gr unt
  • 2 linguri miere
  • 150 gr rosii mici
  • 100 gr caise deshidratate
  • 8 bucati arpagic
  • 2 dovlecei
  • 1 cartof
  • 75 gr fructe de padure

Mod de preparare

Branza se mixeaza cateva secunde impreuna cu untul, apoi se adauga plantele aromatice, faina, praful de copt si putina sare. Se mai amesteca cateva secunde apoi se lasa la frigider penru jumatate de ora. Se unge o forma rotunda cu unt, apoi se stropeste la baza cu putina sare si miere.Se adauga rosiile felii, caisele, arpagicul, dovleceii feliati, cartofii taiati cubulete si fructele de padure.Se presara cu sare si piper si se intinde deasupra aluatul de branza, se preseaza marginea inauntrul formei, pentru a obtine o bordura mai groasa. Se gaureste apoi in doua locuri si se lasa la cuptor pentru 25-30 de minute, la foc mediu si inca 15-20 de minute la foc mic. Dupa ce s-a facut, se scoate din cuptor, se lasa 5 minute sa se raceasca, apoi se rastoarna.


Se serveste dupa ce s-a racit.

Alte retete culinare:

Piftie de curcan Rulada de porc Friptura de vita la cuptor

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Fursecuri cu cacao si banane

Mos Nicolae trebuia asteptat asa cum se cuvine si eu zic ca aceste fursecuri au fost categoric pe placul lui :)

Fursecuri cu cacao si banane
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca