Telina cu ciuperci

Pentru telina cu ciuperci se curata radacinile de telina destul de adanc, ca sa nu ramana nimic din coaja fibroasa care le acopera. Se taie in doua.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 teline
  • 2 cepe
  • 200 g ciuperci
  • 1 lingura faina
  • 1 paharel de vin
  • 2 linguri untura
  • sare
  • piper
  • foaie de dafin.

Mod de preparare

Pentru telina cu ciuperci se curata radacinile de telina destul de adanc, ca sa nu ramana nimic din coaja fibroasa care le acopera. Se taie in doua, iar fiecare jumatate in felii groase de 1 cm. Se pun la fiert cu apa rece, care sa le cuprinda bine. Se pune sare. Se fierb pana incep sa se moaie. Se scot si se scurg.
Separat se rumenesc cepele taiate marunt, cu o lingura de untura, se adauga faina si se lasa sa se rumeneasca. Se sting cu un paharel de vin amestecat cu apa. Se mai adauga sare, piper, foaie de dafin. Se lasa sosul sa fiarba o jumatate de ora. Cand este bine fiert si destul de scazut, se strecoara in cratita in care au fost asezate feliile scurse de telina, adaugand si cateva ciuperci curatite, taiate marunt si inabusite o untura. Se potriveste de sare. Se acopera si se fierbe inabusit circa 20 de minute.


Telina cu ciuperci se serveste fierbinte.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...