Telina cu masline si vin

Pentru telina cu masline si vin spalati ceapa, curatati-o si dati-o pe razatoare. Caliti-o apoi 1 minut in tot uleiul, la foc mic.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 teline mari
  • o ceapa
  • 30 g de masline
  • 8 linguri de ulei
  • o lingura de faina
  • 2 linguri de vin
  • 1 pahar suc de rosii
  • ½ lamâie
  • o lingura de zahar
  • o foaie de dafin
  • piper

Mod de preparare

Pentru telina cu masline si vin spalati ceapa, curatati-o si dati-o pe razatoare. Caliti-o apoi 1 minut in tot uleiul, la foc mic. Peste ceapa puneti telina taiata betisoare (de 1 cm grosime si de 4-5 cm lungime), lasati-le 2-3 minute pe foc, apoi stingeti cu ¼ l de apa fierbinte. Puneti imediat si maslinele, acoperiti vasul si lasati sa fiarba la foc mic, pana cand telina este gata. Adaugati vinul, sucul de rosii frecat cu faina, 3-4 felii de lamaie fara coaja, zaharul caramelizat si stins cu 2 linguri de apa fierbinte. Puneti foaia de dafin, piperul si apa cit sa acopere ingredientele. Dati vasul la cuptor ca sosul sa se lege.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...