Tocana de ceapa

Se prajeste slanina taiata felii pana cand devine crocanta, dupa care se scoate din tigaie si se pastreaza intr-un loc cald. In grasimea ramasa de la

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g ceapa rosie
  • 100 g slanina afumata
  • 1 lingura faina
  • Boia
  • Sare
  • Otet
  • 100 ml smantana

Mod de preparare

Se prajeste slanina taiata felii pana cand devine crocanta, dupa care se scoate din tigaie si se pastreaza intr-un loc cald. In grasimea ramasa de la slanina se caleste ceapa ( se adauga si putina apa). Se presara cu sare, boia si faina si se toarna putina apa. Se aromatizeaza cu cativa stropi de otet si smantana.
Se serveste cu garnitura de orez. Slanina prajita se poate pune peste orez.

Alte retete culinare recomandate

Ghiveci de legume

Mancare de mazare

Ciulama de ciuperci

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa