Tocanita de post cu ardei copti este o reteta pentru post excelenta. Simpla si usoara are la baza ingredientele: ardei, bulion din rosii, usturoi, ardei capia, sare, piper, patrunjel, cimbru
Coacem ardeii apoi ii presaram cu sare si ii lasam acoperiti 10 minute. Dupa 10 minute ii curatam. Taiem ceapa marunt si o calim in 2-3 linguri de ulei, dupa care adaugam si bulionul pe care l-am dizolvat cu apa, mai lasam 2-3 minute dupa care adaugam si faina dizolvata cu 2-3 linguri de apa. Completam cu apa si lasam sa fiarba pana se ingroasa sosul, apoi si adaugam si ardeii pe care i-am taiat feliute de 2-3 cm si usturoiul intreg, si mai lasam 10 minute pe foc, dupa care potrivim gustul cu sare, piper si boia dulce. Asezonam cu patrunjel verde tocat fin.
Se poate servi cu paine sau mamaliguta calda.
Alte mancaruri recomandate
Ciorba de salata verde
Ciuperci la cuptor
Mancare de mazare
Am pregatit o mini rulada cu zmeura, dulce-acrisoara. Se pregateste repede si se mananca la fel de repede.
Desert mini rulada cu zmeuraGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa