Turta de praz simplu

Pentru turta de praz se face un aluat dintr-un ou, faina cat se cere si putin unt. Se taie marunt prazul si se moaie intr-o tigaie cu o lingura de unt.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 fire frumoase de praz
  • 1 lingura unt
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • Pentru aluat:
  • 150 g faina
  • 1 ou
  • unt cat o nuca.

Mod de preparare

Pentru turta de praz se face un aluat dintr-un ou, faina cat se cere si putin unt. Se taie marunt prazul si se moaie intr-o tigaie cu o lingura de unt. Se pune sare si piper. Se da la o parte si dupa ce s-a racorit, se amesteca cu un ou. Se intinde o foaie de aluat, se imbraca o forma de turta, se pune prazul si se acopera cu alta foaie de aluat. Se unge cu ou, se da la cuptor pana se rumeneste deasupra.


Turta de praz se serveste fierbinte, cu salata.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...