Vinete barcute

Vinete barcute este o reteta simpla de vinete umplute. Pentru aceasta reteta cu legume aveti nevoie de 3 vinete.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 vinete (aprox 1 kg )
  • 500 g piept pui fara os
  • 4 rosii
  • 2 cepe
  • 1 ou
  • 4 felii de cascaval
  • 200 ml ulei pt prajit
  • rozmarin macinat
  • piper & usturoi
  • amestec mexican ( coriandru
  • chili
  • mustar
  • morcov
  • paprika)
  • 1 leg. patrunjel verde

Mod de preparare

Vinete barcute este o reteta simpla de vinete umplute. Vinetele se spala si se sterg cu un prosop de hartie.
Rosiile se taie felii,iar cascavalul se taie fasii de 1 cm.
Cu ajutorul cutitului pentru legume se taie fasii din coaja vinetelor,din cm in cm,apoi se taie vinetele in jumatati incepand de la codita.  Se formeaza 6 jumatati, li se scobesc mijlocul, formanand niste barcute din vinete.
In uleiul incins se prajiesc barcutele din vinete, cam 3 minute pe fiecare parte.


Dupa prajire, cat se tin barcutele la scurs, se taie pieptul de pui in bucatele mici, iar miezul de la vinete,ceapa si patrunjelul se toaca marunt.


In 2-3 linguri de ulei ( ramas de la prajirea vinetelor) se calesc ceapa si vinetele maruntite pana se inmoaie,se adauga pieptul de pui taiat bucatele si o lingura de patrunjel, se calesc impreuna 5 minute.


Se presara cate un pic din toate condimentele dupa gust si se trag de pe foc,lasand sa se raceasca 10 minute, apoi se adauga oul batut putin.
Cu aceasta compozitie umplem toate barcutele din vinete, deasupra lor se intind fasii de cascaval si felii de rosii.
Intr-o tava se toarna o ceasca cu apa, se aseaza barcutele si se introduc la cuptor pentru 10 minute.


Vinete barcute se servesc presarate cu patrunjel verde. Se pot servi ca atare sau cu smantana. Pofta buna!
Tava marca Kitchen Craft - KCMCHB3 de la KitchenShop mi-ar fi utila pentru pregatirea retetei!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftele cu spanac

Chiftele cu spanac
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca