Vinete confiate in ulei

1. spalati vinetele , si taiati coada.lasati vinetele 10 min in apa clocotita ( banuiesc ca apa inca fierbe la foc mic). apoi asezati-le intr-o strecu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 kg vinete mici
  • 1 l ulei masline
  • 250 gr usturoi
  • 1/2 kg miez nuca
  • 1 lingura sare

Mod de preparare

1. spalati vinetele , si taiati coada.lasati vinetele 10 min in apa clocotita ( banuiesc ca apa inca fierbe la foc mic). apoi asezati-le intr-o strecuratoare, clatiti-le cu apa rece, si lasati sa se scurga.

2. taiati / macinati destul de mare miezurile de nuca, curatati usturoiul si taiati fiecare catel in 2 sau 4( in functie de marime)

3. cu un cutitas ascutit, taiati pe lateral in lungime vanata, in asa fel ca sa puteti introduce o lingura/linguritza de miez de nuca si 2-3 felii de usturoi, dupa ce ati sarat putin interiorul vinetei.

4. intr-un borcan de sticla /sau mai multe mai mici, ( care sa se inchida ermetic), asezati vinetele umplute, culcate orinzontal in straturi alternand directia vinetelor, in asa fel incat sa formeze ca o cruce intre straturi.( deci primul strat orizontal, al 2lea vertical, iar orizontal etc).

cand borcanul este plin,intoarceti-l cu gura-n jos peste o farfurie, si lasati sa se scurga toata noaptea totalitate apei din vinete.

5. a2a zi, reintoarceti borcanul, umpleti cu ulei de masline. vinetele se pot consuma dupa 8-10 zile, cu conditia sa fie mereu acoperite de ulei, aceste vinete se pot pastra 6 luni.

variante.

unele persoane, prefera sa mareasca , cantitatea de nucisi suprima usturoiul, altele invers, folosesc doar usturoiul ca umplutura. in acest caz,trebuie confiate vinetelele de crude, si nu in ulei ci un amestec de 2/3 apa sarata( 4 linguri la litru) si 1/3 otet.
Pofta buna!

Reteta Vinete confiate in ulei a fost propusa de stella pe forum culinar.ro

Alte retete cu vinete gasiti aici:

vinete maioneza

vinete umplute

vinete coapte

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de tarta cu crema de vanilie banane si frisca

Tarta cu crema de vanilie banane si frisca – un deliciu pentru iubitorii de tarte. O combinatie pefecta, texturi si...

Reteta de tarta cu crema de vanilie banane si frisca
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca