Vinte cu branza la cuptor

Pentru vinetele cu branza la cuptor se prajesc vinetele ca pentru “Vinete grecesti” si se prajesc in unt sau untura. Separat se face un sos alb din doua linguri de unt.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 vinete mijlocii
  • 3 linguri faina
  • 4 linguri unt sau
  • untura
  • 1 1/2 ceasca cu lapte
  • 100 g branza
  • sare
  • 1 lingurita pesmet
  • unt proaspat cat o nuca.

Mod de preparare

Pentru vinetele cu branza la cuptor se prajesc vinetele ca pentru “Vinete grecesti” si se prajesc in unt sau untura. Separat se face un sos alb din doua linguri de unt in care se prajesc usor doua linguri de faina si se stinge cu lapte. Se adauga branza rasa, se potriveste de sare si de piper. Intr-o forma rezistenta la foc, se asaza randuri alternand de vinete si de sos. Deasupra se presara pesmet si se adauga cateva bucatele de unt. Se da la cuptor pana incepe sa se rumeneasca.


Vinetele cu branza la cuptor se servesc calde.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...