Vinete de post

Se taie vinetele rondele, se presara cu sare si se lasa deoparte 10-15 minute. Apoi se storc si se sterg cu un servet curat, dupa care se prajesc in

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4-5 vinete de marime potrivita
  • 500 g rosii
  • 3-4 ardei grasi
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 legatura de patrunjel

Mod de preparare

Se taie vinetele rondele, se presara cu sare si se lasa

deoparte 10-15 minute.

Apoi se storc si se sterg cu un servet curat, dupa care se prajesc in ulei.

Intr-o cratita, se asaza un rand de vinete, unul de rosii, unul de ardei grasi, taiati rondele, putin usturoi si patrunjel tocat marunt.

Se repeta operatiunea pana la terminarea ingredientelor.

Separat se prepara un sos de rosii, care se toarna deasupra.

Se lasa vasul la cuptor circa 20 de minute.
Pofta buna!

Alte retete culinare gasiti aici:

Salata de vinete cu maioneza

Vinete umplute cu carne

Vinete coapte

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu mere si scortisoara

O minunatie de prajitura....care umple casa de parfum de mere si scortisoara...delicios!

Tarta cu mere si scortisoara
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca