Vinete gratinate

Vinetele se taie felii, apoi se lasa la scurs. Se caleste pana atunci ceapa, impreuna cu rosiile maruntite, usturoiul taiat, frunza de dafin, cimbrul

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3-4 vinete
  • 1 lingura unt
  • ulei
  • 150 gr branza
  • 2 cepe
  • 500 gr rosii
  • 2 linguri faina
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 lingurita zahar
  • foaie de dafin
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • 1 lingura pesmet

Mod de preparare

Vinetele se taie felii, apoi se lasa la scurs. Se caleste pana atunci ceapa, impreuna cu rosiile maruntite, usturoiul taiat, frunza de dafin, cimbrul, sarea, zaharul si piperul. Se lasa la fiert aproximativ 30 de minute, apoi se da totul printr-o sita. Separat, se prajesc in ulei vinetele bine scurse si date in prealabil prin faina. Se toarna apoi intr-un vas cateva linguri de sos, se asaza cateva felii de telemea, apoi un strat de vinete. Se repeta operatiunea pana cand se termina ingredientele iar ultimul strat va fi cel de sos. Se rade deasupra branza amestecata cu pesmet, se stropeste cu unt si se lasa la cuptor pana se rumeneste.


Se servesc calde.

Alte retete:

Zacusca de vinete Vinete la cuptor Musaca de vinete

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...