Vinete gratinate

Vinetele se taie felii, apoi se lasa la scurs. Se caleste pana atunci ceapa, impreuna cu rosiile maruntite, usturoiul taiat, frunza de dafin, cimbrul

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3-4 vinete
  • 1 lingura unt
  • ulei
  • 150 gr branza
  • 2 cepe
  • 500 gr rosii
  • 2 linguri faina
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 lingurita zahar
  • foaie de dafin
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • 1 lingura pesmet

Mod de preparare

Vinetele se taie felii, apoi se lasa la scurs. Se caleste pana atunci ceapa, impreuna cu rosiile maruntite, usturoiul taiat, frunza de dafin, cimbrul, sarea, zaharul si piperul. Se lasa la fiert aproximativ 30 de minute, apoi se da totul printr-o sita. Separat, se prajesc in ulei vinetele bine scurse si date in prealabil prin faina. Se toarna apoi intr-un vas cateva linguri de sos, se asaza cateva felii de telemea, apoi un strat de vinete. Se repeta operatiunea pana cand se termina ingredientele iar ultimul strat va fi cel de sos. Se rade deasupra branza amestecata cu pesmet, se stropeste cu unt si se lasa la cuptor pana se rumeneste.


Se servesc calde.

Alte retete:

Zacusca de vinete Vinete la cuptor Musaca de vinete

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...