Pentru vinetele grecesti se aleg vinete mijlocii, se taie felii, se oparesc cateva minute in apa clocotita cu sare si se tin 20 minute sub teasc.
Pentru vinetele grecesti se aleg vinete mijlocii, se taie felii, se oparesc cateva minute in apa clocotita cu sare si se tin 20 minute sub teasc. Se scurg, se dau prin faina si se rumenesc in ulei la foc mijlociu, incet, ca sa fie bine patrunse. Se curata usturoiul, se prajeste usor cu putin ulei, se adauga rosiile fara coaja, zaharul si sarea. Se lasa sa fiarba acoperit pana ce usturoiul incepe sa se moaie. Se asaza feliile de vinete frumos pe farfurie, iar la mijloc se toarna sosul de rosii cu usturoi.
Vinetele grecesti se servesc calde.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii