Vinete in smintina

Se spala vinetele, se inlatura cotorul si se taie in sferturi in lungime, apoi fiecare sfert in doua(pe latime). Bucatile de vinete se oparesc cu apa

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 vinete frumoase
  • 2 linguri unt sau untura
  • 1 lingura faina
  • 1 pahar smintina
  • 1 lingurita marar tocat
  • sare

Mod de preparare

Se spala vinetele, se inlatura cotorul si se taie in sferturi in lungime, apoi fiecare sfert in doua(pe latime). Bucatile de vinete se oparesc cu apa fierbinte si sarata, lasindu-le in apa timp de 5 minute, apoi se scurge apa si se lasa 5-10 minute in strecuratoare ca sa se scurga. Fiecare bucatica de vinata se da prin faina si se prajeste in untul sau grasimea fierbinte. Se asaza apoi intr-o cratita, se toarna peste ele smintina, se sareaza si se lasa sa fiarba ½ ora la foc mic, scuturind din cind in cind cratita. Se asaza pe farfuria de servit si se presara cu mararul tocat.

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Pulpe de pui cu paste

Pulpe de pui cu paste
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise