Pentru vinetele portugheze cu rosii si branza se aleg vinete mijlocii, se taie felii de 1 cm grosime. Se oparesc, se scurg, se sareaza si se pun pe un fund de lemn.
Pentru vinetele portugheze cu rosii si branza se aleg vinete mijlocii, se taie felii de 1 cm grosime. Se oparesc, se scurg, se sareaza si se pun pe un fund de lemn sa stea 20 de minute cu un teasc deasupra. Separat se infierbanta o lingura de unt in care se prajesc cepele taiate marunt. Se adauga rosiile taiate in doua, un fir de usturoi, cimbru, frunza de dafin, sare, piper, si zahar. Se lasa sa fiarba inabusit o jumatate de ora, pana ce sosul se ingroasa. Se sterg feliile de vinete, se dau prin faina si se prajesc in untura.
Se trece sosul prin sita, se pun cateva linguri pe fundul unei forme rezistente la foc, iar deasupra cateva feliute subtiri de branza alba (telemea). Se asaza apoi feliile de vinete, se repeta din nou punand sos, felii de branza si apoi vinete. Cand totul este asezat, se toarna deasupra sosul care a mai ramas, se presara branza rasa amestecata cu pesmet, se stropeste cu unt, se da la cuptor, la foc iute.
Vinetele portugheze se servesc in forma.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii