Vinete umplute.

Se spala vinetele, se taie cotorul si se taie pe jumatate in lungime. Se freaca partea din interior cu sare si se lasa 1/2 ora. Se spala, se lasa sa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 1/2 kg vinete(nu prea mari
  • dar sa aiba mijlocul gros)
  • 2 cepe taiate marunt
  • o ceasca ulei de masline
  • 500 gr.carne tocata (vita)
  • sare
  • piper
  • 1/2 ceasca vin alb slab
  • patrunjel tocat
  • brinza rasa
  • sos Bechamel

Mod de preparare

Se spala vinetele, se taie cotorul si se taie pe jumatate in lungime. Se freaca partea din interior cu sare si se lasa 1/2 ora. Se spala, se lasa sa se usuce si se pun cu fata in jos intr-o tava de cuptor, cu o ceasca

de apa fierbinte. Se lasa 15 minute sau atit cit vinetele sa fie moi. Intr-o tigaie, se pun ceapa, carnea tocata, vinul si patrunjelul si se lasa la foc normal pentru 30 minute. Se scot semintele de la vinete cu o lingurita si se umplu cu amestecul din tigaie (ceapa, carnea tocata) si deasupra se pune o lingura plina de sos Bechamel si

brinza rasa. Se pune la cuptor pentru 30-40 minute. Se poate pune in tava si sos de rosii.

Sos Bechamel se prepara din 4 cesti lapte fierbinte, 8 linguri faina, 3 linguri unt(margarina), sare, piper, nucsoara.

Se topeste untul, se adauga faina si se amesteca incontinuu cu o lingura de lemn, se da focul

foarte mic si se adauga laptele cite putin

Se amesteca incontinuu, sa nu aiba cocoloase de faina. Se adauga sare si piper si nucsoara. La sfirsit se adauga doua oua batute. Se pune 1/2 ceasca brinza rasa.
Se serveste cu piine prajita si cu o felie de rosie (rondele) peste vinete

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa