Vinete umplute

Vinetele se taie in doua in lung si se sareaza. Partea indepartata se taie cubulete si se sareaza. Grasimea de porc se taie cubulete si se frige pana

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg vinete
  • 20 dg grasime/tendoane de porc
  • 5 dg orez
  • 2 cepe
  • 25 dg rosii
  • 20 dg ciuperci
  • 1 varf praf de usturoi
  • 1 lingurita de boia
  • ½ lingurita piper
  • 1 praf de chimen
  • 1 lingurita de patrunjel maruntit
  • 1/8 supa de carne(din cubulete)
  • 10 dg cascaval ementali
  • 2 dl lapte
  • 1 lingura de amidon
  • 1 lingura de pireu de rosii
  • 1 varf de zahar
  • sare

Mod de preparare

Vinetele se taie in doua in lung si se sareaza. Partea indepartata se taie cubulete si se sareaza. Grasimea de porc se taie cubulete si se frige pana devine crocant. Se fierbe orezul. Se marunteste ceapa. Se curata rosiile si se maruntesc. Se curata ciupercile si se taie felii. Se adauga ciupercile, rosiile si cubulete de vinete la orez. Se condimenteaza compozitia cu orez si se distuie timp de 5 minute. Se adauga patrunjel dupa care compozitia se toarna in vinetele gaurite. Se aseaza vinetele intr-o tava si se toarna peste supa de carne. Se razuie cascaval deasupra si se pune la cuptor pana se rumeneste. Din restul ingredientelor si supa ramasa se prepara un sos.
Alte mancare retete

recomandate

Ardei umpluti

Ciuperci umplute

Dovlecei umpluti

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...