Zucchine ripiene

Se spala dovleceii sub jet de apa rece fara sa-i taiati sau sa ii curatati(daca sunt taiati pot absorbi apa),apoi se taie capetele si se taie pe lung

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 dovlecei mititei
  • 2 catei usturoi
  • 2 oua
  • 3 linguri pesmet
  • patrunjel
  • 50 gr parmigiano
  • 50 gr leerdammer(sau pecorino sardo)
  • 1 ardei mic rosu si iute
  • jum ardei gras daca e mare sau unul intreg daca e mai mic

Mod de preparare

Se spala dovleceii sub jet de apa rece fara sa-i taiati sau sa ii curatati(daca sunt taiati pot absorbi apa),apoi se taie capetele si se taie pe lung in doua.Se scobesc cu ajutorul unui cutit cu varf ascutit.

Miezul se amesteca cu toate ingredientele de mai sus si se mixeaza pana rezulta o compozitie mai fluida:

Se umplu dovleceii se pudreaza cu parmezan, putin suc rosii si patrunjel si se aseaza intr-o tava in care se pune putin ulei si apa.

Se da la cuptor pt 45 minute la 180 grade.
Pofta buna!

Reteta Zucchine ripiene a fost propusa de Laura_A pe forum culinar.ro

Alte retete cu gasiti aici:

,

,

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...