Chiftelute de orez

Se fierbe orezul in putina apa cu sare, timp de 20 min. Separat, se fierbe spanacul impreuna cu o lingura de apa, timp de 1 minut, la foc mic, intr-o

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 25 gr orez cu bobul rotund
  • 350 gr spanac proaspat spalat si taiat
  • 2 linguri ulei
  • 8 cepe verzi curatate si taiate
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • 1 lingurita nucsoara
  • 1 ou batut
  • 225 gr un cascaval cu gust puternic
  • 175 gr pesmet alb

Mod de preparare

Se fierbe orezul in putina apa cu sare, timp de 20 min. Separat, se fierbe spanacul impreuna cu o lingura de apa, timp de 1 minut, la foc mic, intr-o cratita acoperita.

Se ia apoi de pe foc, se scurge apa, se toarna apa rece peste spanac si se scurge din nou. Eu fac si cu spanac de la borca dar pun cantitatea dupa ochi nu prea am gramaj fix.

Se incinge o lingura de ulei, se prajeste ceapa un minut si apoi se pune intr-un castron impreuna cu spanacul si orezul. Se adauga nucsoara, patrunjelul, oul si totul se asezoneaza dupa gust.

Se amesteca bine si se formeaza 6 sau 8 sfere care se dau la rece timp de 20 min.

Se scot din frigider, se pune in mijlocul fiecarei sfere o bucatica de cascaval si apoi se turtesc mingiutele dandu-li-se forma de chiftea. Se dau prin pesmet si se mai tin la frigider 20 min.

Se prajesc apoi in uleiul ramas cate 3-4 min pe fiecare parte. Se servesc calde (sau nu) cu salata.

Pare o reteta migaloasa dar nu e si exceptand faptul ca trebuiesc mingiutele tinute in frigider, se prepara repede.
Pofta buna!

Reteta Chiftelute de orez a fost propusa de Catalina pe forum culinar.ro

Alte retete cu orez gasiti aici:

Aperitiv cu vinete si dovlecei,

Ardei copti cu mamaliguta,

Bame cu rosii

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...