Chiftelute de orez

Se fierbe orezul in putina apa cu sare, timp de 20 min. Separat, se fierbe spanacul impreuna cu o lingura de apa, timp de 1 minut, la foc mic, intr-o

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 25 gr orez cu bobul rotund
  • 350 gr spanac proaspat spalat si taiat
  • 2 linguri ulei
  • 8 cepe verzi curatate si taiate
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • 1 lingurita nucsoara
  • 1 ou batut
  • 225 gr un cascaval cu gust puternic
  • 175 gr pesmet alb

Mod de preparare

Se fierbe orezul in putina apa cu sare, timp de 20 min. Separat, se fierbe spanacul impreuna cu o lingura de apa, timp de 1 minut, la foc mic, intr-o cratita acoperita.

Se ia apoi de pe foc, se scurge apa, se toarna apa rece peste spanac si se scurge din nou. Eu fac si cu spanac de la borca dar pun cantitatea dupa ochi nu prea am gramaj fix.

Se incinge o lingura de ulei, se prajeste ceapa un minut si apoi se pune intr-un castron impreuna cu spanacul si orezul. Se adauga nucsoara, patrunjelul, oul si totul se asezoneaza dupa gust.

Se amesteca bine si se formeaza 6 sau 8 sfere care se dau la rece timp de 20 min.

Se scot din frigider, se pune in mijlocul fiecarei sfere o bucatica de cascaval si apoi se turtesc mingiutele dandu-li-se forma de chiftea. Se dau prin pesmet si se mai tin la frigider 20 min.

Se prajesc apoi in uleiul ramas cate 3-4 min pe fiecare parte. Se servesc calde (sau nu) cu salata.

Pare o reteta migaloasa dar nu e si exceptand faptul ca trebuiesc mingiutele tinute in frigider, se prepara repede.
Pofta buna!

Reteta Chiftelute de orez a fost propusa de Catalina pe forum culinar.ro

Alte retete cu orez gasiti aici:

Aperitiv cu vinete si dovlecei,

Ardei copti cu mamaliguta,

Bame cu rosii

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura marmorata, cu branza si stafide

Am pregatit o prajitura finuta si umeda, inspirandu-ma de la lucia_bp de pe reteteculinare.ro. Imi pare rau ca m-am jucat...

Desert prajitura marmorata, cu branza si stafide
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa