Dovleceii umpluti sunt o mancare de vara delicioasa. O mancare cu dovelecei usoara cu orez si carne.
Ceapa se taie solzisori, se caleste in unt, se adauga orezul si se calesc impreuna pana orezul devine auriu. Dupa ce s-a racit se amesteca cu carnea tocata, potrivindu-se de sare si piper, impreuna cu mararul tocat marunt si cimbrul. Dovleceii se taie in jumatati, pe grosime, iar cu lingurita li se scoate numai miezul cu semintele, lasand marginea cat este de groasa.
Jumatatile de dovlecei se umplu cu tocatura si si le pune capac bucati de rosii. Se aseaza in cratita, unele langa altele, orizontal. Se toarna peste ele sucul de rosii si circa 1/4 l apa fierbinte si se lasa sa fiarba 30-40 minute, acoperite, la foc mic. Dupa 20 minute se intorc in sos. Cand dovleceii sunt fierti (fara sa se terciuiasca), se freaca faina cu 2 linguri de apa rece sau suc de rosii si se amesteca in sos, lasandu-l sa fiarba cateva clocote ca sa se lege. In sos se pun 2-3 linguri cu ulei si se potriveste gustul de sare.
Dovleceii umpluti se pot servi ca atare sau se dreg cu smantana sau iaurt.
"De orice se poate lipsi romanul, dar de mancare niciodata.Itinerarul gastronomic, o data stabilit,va fi urmat cu...
Pui SultanicaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa