Mancare de orez cu dovlecei

Orezul se pune sa se umfle in apa rece. Intre timp se rad, se spala si se taie felii groase dovleceii, care mai apoi se pun cu putin unt intr-un vas,

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceasca orez
  • 3 dovlecei
  • 3 cesti apa
  • 100 gr unt
  • sare
  • piper
  • marar verde tocat

Mod de preparare

Orezul se pune sa se umfle in apa rece. Intre timp se rad, se spala si se taie felii groase dovleceii, care mai apoi se pun cu putin unt intr-un vas, sa se inmoaie, pe foc mic. Se adauga orezul peste dovlecei, cand acestia incep sa se rumeneasca. Se amesteca totul bine, apoi se adauga apa, unt, marar tocat si se potriveste de sare si piper. Se pune apoi vasul la cuptor.


Se serveste cald sau rece.

Alte retete:

Dovlecei gratinati

Chiftelute de dovlecei

Dovlecei cu branza la cuptor

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...