Mancare de orez cu peste

Peste se curata de solzi iar apoi de maruntaie, se spala si se taie bucati. Se pun la fiert 2 litri de apa, in care se adauga bucatile de peste. In ti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ceasca orez
  • 4 linguri ulei
  • 1 ceapa mare
  • 1 kg peste proaspat

Mod de preparare

Peste se curata de solzi iar apoi de maruntaie, se spala si se taie bucati. Se pun la fiert 2 litri de apa, in care se adauga bucatile de peste. In timp ce acestea fierb, se toaca marunt ceapa si se caleste in putin ulei. Peste ea se adauga orezul la calit, iar apoi se toarna putin din apa in care a fiert pestele. Se introduce vasul la cuptor si se lasa acolo pana incepe sa fiarba. Orezul nu se lasa la fiert pana scade, ca sa nu se intareasca atunci cand se raceste. Se introduc bucatile de peste in orez si se amesteca usor.
Acesta mancare se serveste rece.

Alte retete culinare:

Ardei umpluti

Mancare de mazare

Tocanita de pui

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...