Mancare de orez cu sos de struguri

Mancarea de orez cu sos de struguri este usor de preparat. Contine, pe langa orez si struguri, unt, faina, lichior de visine si coniac.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 2 kg struguri
  • 300 gr orez
  • 150 gr unt
  • 50 gr faina
  • 100 ml lichior de visine
  • 50 ml coniac

Mod de preparare

Mancare de orez cu sos de struguri se prepara astfel: se spala bine strugurii si se pun boabele intr-o tava unsa cu unt, care se introduce in cuptorul incins. Dupa 10 minute, se scoate tava si se adauga un sos preparat din 50 gr unt amestecat cu faina, pe foc si stins cu 300 ml apa. Se adauga lichiorul de visine si coniacul, dupa care se lasa sa mai dea in clocot. Separat, se pune orezul cu 100 gr unt la prajit. Se stinge cu apa clocotita si se lasa la fiert. Se lasa apoi 20 de minute acoperit cu un capac.


Orezul se serveste cu sosul de struguri cald.

Alte retete:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca