Mancare de orez cu sos de struguri

Mancarea de orez cu sos de struguri este usor de preparat. Contine, pe langa orez si struguri, unt, faina, lichior de visine si coniac.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 2 kg struguri
  • 300 gr orez
  • 150 gr unt
  • 50 gr faina
  • 100 ml lichior de visine
  • 50 ml coniac

Mod de preparare

Mancare de orez cu sos de struguri se prepara astfel: se spala bine strugurii si se pun boabele intr-o tava unsa cu unt, care se introduce in cuptorul incins. Dupa 10 minute, se scoate tava si se adauga un sos preparat din 50 gr unt amestecat cu faina, pe foc si stins cu 300 ml apa. Se adauga lichiorul de visine si coniacul, dupa care se lasa sa mai dea in clocot. Separat, se pune orezul cu 100 gr unt la prajit. Se stinge cu apa clocotita si se lasa la fiert. Se lasa apoi 20 de minute acoperit cu un capac.


Orezul se serveste cu sosul de struguri cald.

Alte retete:

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...