Mancare sarbeasca

Se trece orezul prin cateva ape si se pune sa fiarba in apa cu sare si putin ulei. Cartofii si morcovii se spala si se pun si ei sa fiarba in coaja, i

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 gr orez
  • 900 ml apa
  • 4 cartofi mari
  • 200 gr stafide
  • 2-3 morcovi
  • 1-2 cepe
  • sare
  • piper
  • sofran
  • 50 ml ulei

Mod de preparare

Se trece orezul prin cateva ape si se pune sa fiarba in apa cu sare si putin ulei. Cartofii si morcovii se spala si se pun si ei sa fiarba in coaja, in apa cu sare. Dupa ce au fiert cartofii si morcovii, se scot din apa si se lasa sa se raceasca. Cartofii se decojesc si se taie cubulete. Se curata ceapa, se toaca marunt si se inabusa in ulei pana devine sticloasa. Peste ceapa se pun cartofii si morcovii fierti, sare si piper, dupa gust si se lasa sa se rumeneasca. Stafidele se lasa cateva minute in apa sa se inmoaie. Intr-un bol, se pun cartofii, morcovii si ceapa, calite in ulei, orezul fiert, stafidele si se amesteca usor, sa nu se zdrobeasca cartofii.
Mancarea se serveste ornata cu patrunjel verde.

Alte retete:

Placinta cu dovleac

Mancare de mazare

Cartofi la cuptor

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...