Orez a l`imperatrice

Se fierbe orezul ca pentru orez cu lapte. Deoparte se taie in bucatele mici, cateva fructe zaharisite, de culori diferite si anume 6-7 cirese, o para,

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • orez
  • 6-7 cirese
  • o para
  • 2-3 prune
  • o bucatica de coaja de portocala
  • o lingura de zahar
  • 3-4 linguri de rom sau kirsch
  • 1/4 kg. de frisca batuta

Mod de preparare

Se fierbe orezul ca pentru orez cu lapte. Deoparte se taie in bucatele mici, cateva fructe zaharisite, de culori diferite si anume 6-7 cirese, o para, 2-3 prune, o bucatica de coaja de portocala. Se pun intr-o ceasca, cu o lingura de zahar si 3-4 linguri de rom sau kirsch, amestecandu-le din cand in cand. Se tin asa vreo jumatate de ora. Cand orezul e fiert, se lasa sa se racoreasca, apoi se adauga fructele zaharisite si 1/4 kg. de frisca batuta. Se amesteca totul usor si se aseaza pe o farfurie rotunda, netezind orezul cu dusul unei linguri de metal, muiata in apa. Se pune deasupra si imprejur frisca si bezele mici sau fructe zaharisite.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Drob de pui aromat cu verdeturi proaspete

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui aromat cu verdeturi proaspete
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca