Orez cu ciuperci ca la Bacska

Ceapa taiata marunt se prajeste in putina untura fierbinte pana devine aurie, se presara cu boia, se adauga ciupercile taiate marunt, rosiile decojite

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 3 – 4 persoane
  • 250 g orez
  • 150 g ciuperci
  • 4 ardei verzi
  • 2 rosii
  • O ceapa
  • Untura sau unt
  • Boia de ardei
  • Maghiran
  • Piper
  • Sare

Mod de preparare

Ceapa taiata marunt se prajeste in putina untura fierbinte pana devine aurie, se presara cu boia, se adauga ciupercile taiate marunt, rosiile decojite si taiate cubulete, ardeii taiati rondele si se calesc cateva minute.

Se adauga orezul spalat si scurs, se condimenteaza cu maghiran, sare si piper, se stinge cu 600 ml apa, se lasa sa se caleasca.

Se serveste cu slanina prajita.
Alte retete recomandate

Zacusca ciuperci

Zacusca cu ciuperci

Zacusca cu fasole

Dovlecei umpluti

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat

Acești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos