Orez cu ciuperci ca la Bacska

Ceapa taiata marunt se prajeste in putina untura fierbinte pana devine aurie, se presara cu boia, se adauga ciupercile taiate marunt, rosiile decojite

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 3 – 4 persoane
  • 250 g orez
  • 150 g ciuperci
  • 4 ardei verzi
  • 2 rosii
  • O ceapa
  • Untura sau unt
  • Boia de ardei
  • Maghiran
  • Piper
  • Sare

Mod de preparare

Ceapa taiata marunt se prajeste in putina untura fierbinte pana devine aurie, se presara cu boia, se adauga ciupercile taiate marunt, rosiile decojite si taiate cubulete, ardeii taiati rondele si se calesc cateva minute.

Se adauga orezul spalat si scurs, se condimenteaza cu maghiran, sare si piper, se stinge cu 600 ml apa, se lasa sa se caleasca.

Se serveste cu slanina prajita.
Alte retete recomandate

Zacusca ciuperci

Zacusca cu ciuperci

Zacusca cu fasole

Dovlecei umpluti

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...